آیا مشکلات و مصیبت هایی که برای ما پیش می آید، به دلیل گناهانی است که مرتکب شده ایم؟

رفتار انسان چه خوب و چه بد آثار و عواقبی در پی خواهد داشت. آنانکه بنده خدا هستند و پایبند اخلاق و ارزشهای انسانی سرانجامی نیکو دارند. و آنانکه خود را به هواهای نفسانی خویش سپردند و در مسیر درست گام ننهادند و روح و جان خود را به گناه آلودند سرانجامی شوم برای خود رقم می زنند. امام صادق (ع): هیچ چیزی برای قلب زیان بار تر از گناه نیست. چون که گناه با قلب در می آمیزد و با آن گلاویز می شود تا بالاخره بر قلب چیره می گردد و آن را وارونه میسازد (کافی ج۲ ص ۲۶۹)

ریشه بسیاری از گرفتاری های بشر را باید در گناه جستجو کرد، کم شدن رزق، بیماریها، تلاشهایی که به ثمر نمی رسد، عدم آرامش، زوال نعمت و برخی از بلاها و … .

ابن مسعود از پیامبر نقل می کند: از گناه بپرهیز چرا که خیرات را از بین می برد (بحار ج ۷ ص ۷۷۳)

با گناه، قوای عقلی انسان کاهش می یابد.عقلانیت از جنس نور است و گناه از جنس ظلمت و این دو با هم جمع نمی شوند فقط با عقل است که هر خیری به دست می آید( مستدرک ج ۱۱ ص ۲۰۹)

گناه قساوت قلب می آورد قرآن مجید: گناه زنگاری است که بر دلها می نشیند (مطففین ۱۴)

در سوره شوری آمده است ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَيْديکُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ کَثيرٍ. هر مصیبتی به شما می رسد به سبب چیزهایی است که خود آن را کسب و بدست آوردید ( شوری آیه ۳۰)

با هر گناهی در دل آدمی نقطه سیاهی پیدا می شود اگر توبه کرد پاک می گردد و اگر اصرار ورزید سیاهی بیشتر می گردد تا همه قلب را می گیرد که دیگر رستگار نمی شود( کافی ج ۲ص ۲۷۱)

از پیامدهای شوم گناه زوال نعمت و نزول بلاها است که امیرالمونین در دعای کمیل از آن سخن می گوید و از پرورودگارش آمرزش از آن گناهان را طلب می کند.

اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِي الذُّنُوبَ الَّتي تُغَيِّرُ النِّعَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لي الذُّنُوبَ الَّتي تَحْبِسُ الدُّعاءَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِي الذُّنُوبَ الَّتي تُنْزِلُ‎الْبَلاءَ،