پس از ظهور حضرت مهدی گروهی از مردم به دنیا بر می گردند از مخلص ترین مؤمنان و پلیدترین کافران که به ابن بازگشت رجعت گفته می شود.

طبق روایت موجود، رجعت به وقوع می پیوندد اما در چگونگی و جزئیات آن اختلاف است.(مهدی موعود، ترجمع بحار ، علی دوانی، ج ۱۵۱

برخی از روایات باهم متعارضند، ازجمیع روایات وارده می توان استفاده کرد که پیامبر(ص) و ائمه(ع) در صدد افشاء و اعلام این سر بزرگ نبودند و شاید در مخفی بودن آن مصالحی بوده است. اصل رجعت از نظر شیعه مسلم است ولی مضامین روایات مختلف‎اند.

در بعضی روایات آمده که پیامبر اکرم وائمه از جمله امام علی(ع) و امام حسین(ع) همراه با اصحاب شهید خود و دشمنان آنها پیش از قیامت کبرا رجعت می کنند و آنها را مجازات می کنند .

در برخی دیگر دلالت بر رجعت، مخصوص گروهی مؤمن خالص و کفار و مشرکین محض می‎باشند. (بحار ج ۵۳ ص ۳۹)

و نهایتا می‎توان گفت که روایات رجعت تواتر اجمالی دارد یعنی به صدور برخی از روایات یقین وجود دارد. اما زمان و خصوصیات آن برای ما روشن نیست.

طبق برخی از روایات حضرت زهرا(س) هم یکی از رجعت کنندگان است.

امام صادق در روایت مفصلی در پاسخ مفضل به آن پرداخته است.(بحار ج ۳ ص۱۷)

در دوران رجعت حکومت اسلامی اهل بیت جهانی می شود و قانون اساسی آن ها مصحف فاطمه است، هرچند از محتوای آن اطلاعات کافی در دست نیست.

آنگاه که جبرئیل پس از رحلت رسول خدا(ص) بر دختر پیامبر نازل می شد و مطالبی را القاء می کردند و کاتب آن علی(ع) بود بعداً در کتابی به نام مصف فاطمه(س) جمع آوری شده و در اختیار ائمه قرار گرفت و اکنون نزد امام زمان(عج) است (من لایحضره الفقیه ج ۴ ص ۴۱۹)