آیت‌الله سید مجتبی نورمفیدی: پژوهشگاه فقه معاصر، پاسخ‌گوی مسائل و چالش‌های روز جامعه اسلامی است.

آیت‌الله سید مجتبی نورمفیدی، رئیس پژوهشگاه فقه معاصر، در مراسمی با اشاره به رسالت این نهاد علمی، تأکید کرد که پژوهشگاه فقه معاصر با رویکردی ژرف‌نگر و کاربردی، در پی پاسخ‌گویی به نیازهای فقهی و چالش‌های معاصر جامعه اسلامی است. وی همچنین بر اهمیت پژوهش‌های بنیادین و کاربردی در این مرکز و نقش آن در پیشبرد مطالعات فقهی تأکید نمود.

آیت الله سید مجتبی نورمفیدی در رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

آیت‌الله سید مجتبی نورمفیدی، رئیس پژوهشگاه فقه معاصر، نیز در این آیین با استناد به حدیثی گران‌قدر درباره جایگاه والای تفقه در دین، تصریح کرد: این پژوهشگاه با الهام از ضرورت‌ها و نیازهای روز امت اسلامی بنیان نهاده شده است تا با رویکردی ژرف‌نگر و روشمند، به کاوش در مسائل گوناگون فقهی بپردازد و پاسخ‌گوی پرسش‌های زمانه باشد.
وی در ادامه با اشاره به رسالت‌های این نهاد علمی، بیان داشت: تمرکز اصلی پژوهشگاه بر دو محور اساسی استوار است؛ نخست، پژوهش‌های بنیادینی که به تبیین مبانی، اصول و چارچوب‌های نظری فقه می‌پردازند و دیگر، پژوهش‌های کاربردی که با هدف پاسخ‌گویی به مسائل و چالش‌های روزمره جامعه، طراحی و به اجرا درمی‌آیند تا فقه در متن زندگی معاصر حضور فعال و مؤثر داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه فقه معاصر تصریح کرد: در گستره تاریخ اسلام، همواره جریان‌های علمی در دو قالب بنیادین و کاربردی حضوری پویا داشته‌اند، و برتری هر یک از این دو رویکرد، برخاسته از نیازها و اقتضائات خاص هر دوره بوده است؛ چنان‌که تحولات زمان، جهت‌گیری پژوهش‌ها را رقم زده و مسیر اندیشه‌ورزی دینی را شکل داده است.
آیت‌الله نورمفیدی در اشاره به ساختار علمی پژوهشگاه فرمودند: هم‌اکنون ۱۱ گروه علمی متشکل از ۴۰ نفر از اساتید برجسته حوزه علمیه در این مرکز به فعالیت مشغول هستند و تاکنون بیش از ۳۰ قرارداد طرح پژوهشی با مراکز علمی و نهادهای مختلف منعقد شده است. ایشان با تأکید بر لزوم ارتباط مؤثر و همکاری با نهادهای علمی و پرهیز از موازی‌کاری، افزودند: در طی پنج سال گذشته، این مجموعه موفق به برگزاری بیش از ۲۰۰ نشست علمی شاخص شده و ۲۶ عنوان مجله علمی منتشر کرده است که خود گواهی بر پویایی و رویکرد مسئله‌محور آن در عرصه مطالعات فقهی است. همچنین، درگاه جامع فقه معاصر با هدف تولید محتوا، مدیریت دانش و ارائه خدمات تخصصی در حوزه فقه معاصر راه‌اندازی شده است که شامل بخش‌های متنوعی همچون دانشنامه فقه معاصر، کتابخانه دیجیتال فقه معاصر، دروس خارج فقه معاصر، مجلات الکترونیکی، نشست‌های علمی و پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه می‌شود.

 

در ادامه نظر شما را به گزارشی تصویری از این مراسم جلب می نماییم

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر

رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر