ديروز سوم شعبان مصادف با ولادت با سعادت امام حسين(ع) بود. امروز روز چهارم شعبان سالروز ولادت قمر بني‎هاشم ابوالفضل العباس و فردا پنجم شعبان روز ولادت امام زين العابدين(ع) است.

ايام ولادت سه شخصيت اصلی حادثه کربلا در يک تقارن زيبا کنار هم قرار گرفته است. مسئله‎ای که به نظر مي‎رسد در مورد اين سه شخصيت بزرگ و الگو و اسوه برای همه مسلمين بلکه همه انسان‎ها در طول تاريخ مي‎توان مورد توجه قرار داد اين است که اين شخصيت‎ها يعنی امام حسين(ع) و امام سجاد(ع) که معصوم بودند و حضرت قمر بنی هاشم که کالمعصوم بوده است از نظر فضائل انسانی در اوج بودند و به همين دليل مي‎توانند الگو و اسوه برای همه انسان‎ها باشند.

امروز قصد دارم به مطلبی اشاره کنم که در واقع شعار سيدالشهداء(ع)، قمر بني‎هاشم(ع) و امام زين‎العابدين(ع)، بلکه روش عملی آنها در طول زندگيشان بوده است. اين شعار و اين عمل به اندازه‎ای اهميت دارد که مي‎تواند مورد پذيرش همه انسان‎ها از هر مذهب و مکتب و ملتی قرار گيرد.

به طور کلی تعاليم اهل بيت و ائمه معصومين(عليهم السلام) اين ظرفيت را دارد که مخاطبان بسياری را در سراسر جهان از ملت‎ها و اديان مختلف جذب کند؛ زيرا اين تعاليم مطابق فطرت انسان‎ها است و به همين جهت مورد اقبال واقع مي‏شود.

شعاری که امام حسين(ع) در ميدان جنگ در لحظات آخر تکرار مي‎کنند مفهومی دارد که برای هر انسان آزاده‎ای آشنا به نظر مي‎رسد؛ زيرا با فطرت او سازگار است. شعر و رجزی که حضرت سيد الشهداء(ع) در ميدان مبارزه مي‎خوانند يعنی «الْمَوْتُ خَيْرٌ مِنْ رُكُوبِ الْعَارِ وَالْعَارُ أَوْلَي‌ مِنْ دُخُولِ النَّارِ»، يک شعار و يک پرچمی است که هر ذهن و چشمی آن را مي‎پسندد. اينکه مي‎فرمايد: مرگ در نزد من سزاوارتر و شايسته تر است از تسليم شدن و ننگ زير بار ذلت رفتن و بعد مي‎فرمايد: مشکلات و مشقت‎ها و تحمل ذلت ناشی از تسليم نشدن بهتر است از اينکه انسان گرفتار عذاب و قهر الهی شود. اين شعاری است که هر انسانی در مواجهه با آن، آنرا می پذيرد، زيرا مطابق فطرتش است.

تسليم در مقابل دشمنان هم برای آخرت انسان و هم برای دنيای انسان مضر است. اگر کسی در برابر دشمن درنده خود روحيه تسليم داشته باشد، هميشه تو سری خور است. هيچ ملتی حاضر نمي‎شود عزت خودش را زير پا بگذارد و در برابر دشمن خويش تن به ذلت و تسليم دهد.

مي‎خواهم از اين مطلب استفاده کنم و بگويم: در دنيای کنونی بدون ترديد آمريکا قدرتی است که مي‎خواهد همه را تسليم کند و  به ذلت درآورد و آقايی و سروری خود را از طريق اعمال زور، ارعاب، جنگ اقتصادی و روانی به اثبات برساند. نه تنها کشورهای عرب منطقه به نوعی در مقابل اين قدرت زورگوی ظالم کوتاه مي‎آيند بلکه کشورهای ديگر جهان نيز مرتبه‎ای از تسليم در برابر آمريکا را پذيرفته‎اند. در حاليکه دولت‎ها اگر همه باهم به اين شعار عمل کنند که تسليم در برابر اين زورگويي‎ها به نفع خودشان نيست، اگر شروع کنند به اينکه به اين ذلت‎ها نبايد تن داد ، هم برای آينده خودشان و هم ملتهايشان مفيد است.

اين يک واقعيتی است که در دنيا الان بيشترين فشارها از ناحيه آمريکا عليه ملت ايران است.

درست است که در جامعه ما اشکالاتی وجود دارد و نارسايي‎ها و کمبودهايی مشاهده مي‎شود ولی علی رغم همه اين اشکالات، واقعا ملت ايران در برابر اين زورگويي‎ها و فشارها تا به حال تسليم نشده و به فضل الهی در آينده هم تسليم نمي‎شود. همه کارهايی که آن‎ها انجام مي‎دهند برای اين است که ريشه اسلام حقيقی را از بين ببرند. برای اينکه مسلمين را وادار کنند به التزام به اسلامی که مزاحم منافع آنان نباشد. مسلمانان و شيعيان را تبديل کنند به موجودات آرامی که فقط ناظر چپاول و غارت و زورگويی آن‎ها باشند و هيچ اعتراضی نکنند. امروزه اين رفتار‎های غير متعارف و قرون وسطايی برای همه ملت‎ها روشن شده، منتهی جرأت ايستادگی ندارند اما ملت ايران، نظام ايران و مسئولين ايران بر اساس آموزه‎های دينی و پشتوانه مردمی در برابر اين ظلم ها ايستاده‎اند. امروز بي‎منطق‎ترين، کودن‎ترين و احمق‎ترين انسان‎ها به يک معنا بر دولت آمريکا مسلط شده‎اند و هر از چند گاهی تصميمات غير عقلايی و خارج از عرف روابط بين الملل و خارج از قواعد بين المللی مي‎گيرند و علي‎رغم اينکه بعضاً در دنيا به آن اعتنا نمي‎کنند، اما متأسفانه دولتمردان آمريکا به اين رفتارها ادامه مي‎دهند.

همين اقدامات اخير که انجام داده‎اند که آخرينش همين اقدامی بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان يک گروه تروريستی معرفی کرده واقعاً حکايت از نابخردی و پيروی از منطق توحش مي‎کند.

مسئله اين است که آن‎ها گام به گام در صدد ايجاد فشار و تضييقات بر مردم ايران هستند که ما را تسليم کنند. خواسته آنها تسليم شدن ملت و انقلاب در برابر آنها است. همان چيزی که بنابر تعاليم سيدالشهداء(ع) بايد در برابرش ايستاد. آنها خواهان تسليم و ذلت هستند. مي‎‌خواهند ملت ايران تسليم و ذليل باشد. اما ملت يکپارچه در برابر آنها ايستادگی کرده و در آينده نيز ايستادگی خواهد کرد.

اين واقعاً عجيب است که رژيمی که خود به وجود آورندة گروههای تروريستی و حامی و پشتيبان اصلی تروريست هاست و اساساً يک دولت تروريست در همه ابعاد به شمار مي‎رود، يک نهاد مردمی و انقلابی و قانونی را تروريست مي‎نامد.

بهترين داور در اين ظلم آشکار ملت‎های منطقه هستند که با تمام وجود درک کرده‎اند که چه کسی از آنان در برابر تروريست‎های خون آشام داعش دفاع کرده و کدام دولت پشتيبان اين جلاّدان بوده است.

اگر امروز همه ملت يک صدا مي‎گويند: ما سپاهی هستيم به اين معناست که ما از فرزندان غيور و ايثارگر خود در برابر زورگويي‎های دولت تروريست آمريکا حمايت مي‎کنيم.

امروز لباس سبز لباس مقاومت در برابر سلطه ولباس ايثار و فدارکاری است که در جريان مقابله با داعش و نيز در جريان سيل اخير به خوبی خود را نشان داد.

به هر حال در شرايطی که ما مشکلات داخلی داريم و تهديدات بيرونی متوجه ماست که روز بروز هم در حال افزايش است، بهترين سلاح اتحاد يکپارچگی و همدلی با محوريت رهبری و اتکاء به توان داخلی است.

الان يک فرصتی فراهم شده که فضای همدلی را بيشتر کرده است. در همين حادثه سيل که خسارت‎های زيادی داشت و هنوز برطرف نشده و اموال بسياری از مردم از بين رفته است، شما اوج همبستگي  و همراهی را مشاهده مي‎کنيد. اين همبستگی و همدلی و همراهی مردم در حقيقت ارزشهايی است که جامعه را يک جامعه باصفا مي‎کند. وقتی کودک خردسال عيدي‎های خود را که برايش بسيار ارزشمند است به سيل زده‎ها مي‎دهد، اين يعنی پالايش جامعه و رشد جامعه به سوی کمال. جامعه‎ای که روحيه کمک، ايثار، تعاون و همدلی در آن تقويت شود، يک جامعه الهی است، جامعه‎ای که رنگ و بوی الهی دارد. به هرحال عليرغم اين مشکلات، فضای همدلی پيش آمده است. با اين تهديدی که رئيس جمهور ديوانه آمريکا کرد باز بستر اتحاد و همدلی در بين مردم فراهم‎تر شد، بين مسئولين و مردم، بالاخره همه مردم با سليقه‎های مختلف نشان دادند که وقتی پای دشمن خارجی به ميان بيايد همه باهم در برابر دشمن خارجی صف آرايی مي‎کنند تا به اين شعار و منطق امام حسين(ع) عمل کنند که ما اهل تسليم در برابر دشمن و پذيرش ذلت نيستيم. اين منطق ملت ايران است. در اين کشور آن‎قدر مشکلات وجود دارد  که اگر همه با هم دست به دست هم دهيم و کينه‎ها و کدورت را کنار بگذرايم و با همدلی تلاش کنيم که اين مشکلات را حل کنيم بازهم وقت کم داريم، باز انرژی کم داريم.

انشاءالله اين فرصت و اين فضا يعنی فضای همدلی و محبت، ايثار و تعاون و فضای اتحاد و همبستگی در برابر دشمنان و تهديدات آنها که ظرفيت بسيار خوبی است، به ما کمک کند برای حل مشکلات.

روز سوم شعبان روز پاسدار است. اين روز از اوائل انقلاب به عنوان روز پاسدار معرفی شد، زيرا امام حسين(ع) سمبل ايثار و فداکاری و گذشت و تسليم ناپذيری در برابر دشمن است. اينکه روزی مثل سوم شعبان به اين نام ناميده شده جهتش اين است سپاه پاسداران نماد فداکاری و ايثار و همدلی و تسليم نشدن و ايستادگی در برابر دشمن است. تهديد سپاه در واقع تهديد فضايل ملت ايران است، تهديد نمادهای دينی و انسانی ملت ايران است. زيرا پاسدار انقلاب اسلامی يعنی کسی که اين ويژگي‎ها در او است و بايد باشد. به هر حال اميدوارم که همه ملت ايران، مسئولين، مخصوصاً روحانيت از اموری که به نوعی موجب اختلاف افکنی شود بپرهيزند.

اين روزها دست‎هايی در کار است که هر موضوعی را بهانه برای ايجاد اختلاف قرار دهند و از هر فرصتی استفاده کنند تا مردم را به مسئولين و بزرگان، سپاه و دولت بي‎اعتماد و بدبين نمايند. الان گروه‎های بسياری از منافقين و سلطنت طلب‎ها و شبکه‎های فارسی زبان در خارج از کشور همه باهم در اين هياهوهای داخلی فقط رصد مي‎کنند يک حفره و روزنه‎ای پيدا کنند که از آن روزنه به آتش نزاع و اختلاف دامن بزنند و مخصوصاً مردم را نسبت به روحانيت بدبين کنند. ما بايد مراقب باشيم که در دام آنان نيفتيم و با هدايت‎های رهبر معظم انقلاب و وحدت کلمه انشاءالله از اين مشکلات عبور کنيم. خداوند به حق صاحبان اين سه روز لطف خود را شامل حال همه ما بفرمايد.

دیدگاهتان را بنویسید