به مناسبت شهادت امام باقر علیه السلام یک روایت از امام باقر (ع) بخوانیم.

حضرت می­فرمایند: «إن لله جنةً لایدخلها الا ثلاثة احدهم من حکم فی نفسه بالحق» خداوند بهشتی دارد که جز سه گروه و سه نفر داخل آن نخواهند شد که یکی از آنها کسی است که در مورد خودش به حق حکم کند.

توضیح مختصر روایت: در مورد جنةً دو احتمال وجود دارد: گاهی این اشاره به مطلق جنت دارد یعنی در بهشت جز سه نفر داخل نمی­شوند و احتمال دیگر اینکه خداوند جنتی دارد یعنی در میان جنان و بهشت­ها یک جنت ویژه­ای دارد و یک مرتبه بالایی از جنت و بهشت می­باشد که ظاهر هم این دومی می­باشد که جز سه گروه وارد آن نمی­شوند.

«احدهم من حکم فی نفسه بالحق» یکی از آنها کسی که در مورد خودش به حق حکم کند چون وقتی پای من و منیت­ها پیش می­آید انسان خیلی چیزها را نادیده می­گیرد قضاوتش در مورد خودش با دیگران فرق دارد دیگران را به گونه­ای می­بیند و خودش را به گونه دیگر عمل دیگران را با یک نگاه می­بیند عمل خودش را باید دید دیگر اعمال سوء خودش در نظرش حسن دارد ولی اعمال حسن دیگران در نزد او قبیح است.

 خیلی مهم است همه گرفتاری های انسان در این عالم درست وقتی است که می­رسد به این نقطه من» اینجاست که پا روی خدا می­گذارد روی دین و روی حقوق دیگران و روی همه چیزها می­گذارد تا به من نرسیده خیلی چیزها راحت است اما وقتی به این نقطه می­رسد آن وقت کار مشکل می­شود.

خداوند تبارک و تعالی می­فرماید جنت خاص برای افراد خاص است می­دانید رمز صعود انسان خرج از عنانیت است و رمز پرواز انسان خروج از منیت است آنجا که خودش را کنار می­زند آنجا شروع حرکتش می­باشد تکبر چرا اینقدر به عنوان یک گناه بزرگ شمرده شده؛ گناهی که به خاطر آن ابلیس از درگاه خداوند و از بهشت رانده شد چون این عنانیت و منیت محور این گناه است. هرچه انسان از خودیتش خارج شود شایستگی و لیاقتش بیشتر می­شود پس جنت ویژه و بهشت خاص خداوند برای همه کس نیست یکی از کسانی که می­تواند وارد این بهشت ویژه شود «من حکم فی نفسه بالحق» می­باشد.

دیدگاهتان را بنویسید